Zilvervisjes & Papiervisjes

Het verschil tussen zilvervisje en papiervisje. Het zilvervisje is zilverkleurig, terwijl het papiervisje iets lichter grijs is en wat spikkels op de schubben heeft. Zilvervisjes zijn ongeveer 7 tot 12 mm lang, terwijl papiervisjes zo’n 15 mm meten. De voelsprieten van het papiervisje zijn even lang als het insect zelf, terwijl die van het zilvervisje wat korter zijn.

Zilvervisjes en/of Papiervisjes in huis dit komt door een te hoge luchtvochtigheid.

Lage temperatuur

Ze houden totaal niet van kou. Beneden de 20°C komen de eitjes niet meer uit en beneden de 18°C kunnen ze zich niet meer goed ontwikkelen. Probeer de temperatuur in kamers die niet of weinig gebruikt dus zo laag mogelijk te houden. Helemaal uitroeien is op deze temperatuur is lastig maar  hiermee zorg je er wel voor dat het geen plaag wordt. beneden de 16°C nemen ze geen voedsel meer op maar ze kunnen namelijk 100 dagen zonder voedsel.

Huismiddeltjes

Op internet vind je allerlei huismiddeltjes, lokdozen en lijmvallen, en hoe je het beste vallen kan maken om af te komen van deze visjes. Sommige kunnen welllicht helpen als je een enkel zilvervisje in huis tegenkomt, maar zullen ze niet volledig uitroeien.

Vochtwerende maatregelen

Deze onschuldige visjes gaan dood bij een luchtvochtigheid van minder dan 50 procent. Vochtproblemen oftewel je luchtvochtigheid naar beneden krijgen is dan ook de beste remedie tegen deze insecten. Controleer je woning op lekkages, lekkende afvoeren etc.

Opmerkingen (1)

  1. Pingback: SB Reinigers – Een gezond binnenklimaat is belangrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *