Ons assortiment bestaat uit Industriële reinigers, handige schoonmaak accessoires en professionele schoonmaakdoeken.
Jouw huishouden snel en efficiënt op orde!
Als je nu al begint kun je namelijk al vroeg van het lente zonnetje gaan genieten! Zet een lekker muziekje aan en ga er voor. Begin bij voorkeur van boven naar beneden en van links naar rechts. Doe dit niet alleen in het algemeen maar ook per kamer. Stof valt namelijk naar beneden en kan daardoor weer iets vies maken, wat je net hebt schoongemaakt.
1. Voorbereiding
Plan voor jezelf dag(en) in wat en wanneer je iets gaat doen. Wanneer je je schoonmaaktaken afvinkt, geeft het schoonmaken een stuk meer voldoening en heb je meer overzicht. Wil je snel en efficiënt werken maak dan gebruik van kwalitatieve reinigers en professionele schoonmaakdoeken. De juiste schoonmaakproducten is het halve werk.
Is Uw keuken net zo schoon als die van een restaurant? Wij van SB-Reinigers zijn zeer kritisch als het gaat over de kwaliteit en voedselveiligheid in restaurants. 50% van de bezoekers klagen als ze zien dat een restaurant niet schoon is en zelfs 60% besluit nooit meer terug te gaan naar dat restaurant. Met behulp van het HACCP systeem kan de voedselveiligheid gewaarborgd worden, Dit zorgt ervoor dat bepaalde gevaren gereduceerd worden. Maar hoe zit dat in uw keuken? Het aanrechtblad, afzuiger, keukenkasten ,koelkast, kookplaat, gasfornuis, oven en ga zo maar door zijn dan ook nooit zo schoon hoe dat ze eruit zien.
Ruim voor je begint je keuken eerst goed op, Zo kan je stap voor stap de volgende keukenapparaten reinigen!
- Oven en Magnetron: Haal alle onderdelen uit de oven of magnetron. Maak gebruik van een kwalitatieve reiniger dat aangekoekt vet en vuil snel verwijdert. Spray de reiniger op alle vervuilde onderdelen en oppervlakken en schrob eventueel goed in met een juiste spons. Spoel onderdelen en oppervlakken goed na met water. De buitenkant kan afgesopt worden met een milde allesreiniger. Is de buitenkant van de oven van rvs, gebruik hiervoor dan een professionele rvs pasta (zie ook reinigen van de wasbak en afzuigkap)
- Gasfornuis en Kookplaat: Deze zijn gemakkelijk schoon te maken met een goede keukenreiniger en een goede spons. Hardnekkige vervuiling? gebruik dan een multiontvetter. laat hier eventueel de gaspitten in weken met heet water.
- Koelkast en vriezer: Haal alles uit de ijskast en stop bederfelijke waar in een koelbox of koeltas met koelingselementen. Zet zowel ijskast en vriezer op stand “0” of haal de stekker uit het stopcontact. Zet de deuren open zodat eventuele ijsblokken kunnen ontdooien. Haal alle lades, vakjes en plankjes eruit. Pak een emmer en vul dit met een milde allesreiniger( het liefst zonder toegevoegde parfum). Neem alle losse onderdelen af met dit sopje en een microvezeldoek of een goed absorberend sponsje. Zo elimineer je niet alleen geuren, maar ook bacteriën. Neem vervolgens ook de binnenkant van de ijskast en de vriezer af. Stinkt de koelkast enorm dan kan het ook zijn dat de lekbak vol ziet. Lees in deze blog hoe je het beste deze kan legen en reinigen. Meer info en tips lees dan deze blog.
- Waterkoker: Maak de waterkoker aan de buitenkant schoon met een microvezeldoek en een milde allesreiniger. Zet vervolgens een raam open (luchten), giet +/- 250 ml azijn in de waterkoker, doe hier +/- 750 ml water bij en zet de waterkoker aan. Laat het minimaal een half uur intrekken nadat het gekookt heeft. Giet het mengsel eruit en spoel een aantal keer om.
- Koffie machine/apparaat ontkalken: De buitenkant maak je schoon met een sopje van milde allesreiniger en een microvezeldoek. De binnenkant kan je het beste ontkalken met een ontkalker tab of een reiniger die speciaal gemaakt is voor jouw type apparaat. Gebruik geen azijn voor het ontkalken van een koffieapparaat. Dit tast namelijk de rubbers aan. (meer info lees deze blog)
- Afzuigkap: Spray de buitenkant en binnenkant in met een goede keukenreiniger (ontvetter) en schrob licht met een absorberende spons. Maak een sopje van enkel lauw water en gebruik een nano of een microvezel doek om de binnenkant en buitenkant goed af te nemen. Als de afzuigkap vetvrij is gebruik dan een rvs pasta om te reinigen en te beschermen. Spoel goed na met koud water en droog en poleer het rvs na met een nanodoek, Hierdoor heb je een langer een schoner een vooral glanzend resultaat. Er zijn veel tips te vinden op het internet van bijvoorbeeld je afzuigkap in te smeren met afwasmiddel, glansspoelmiddel of een olie, echter maak je hierbij niet schoon maar “maskeer” je eigenlijk vet en vuil wat uiteindelijke resulteert in een vieze waas, strepen en vlekken die daarna moeilijk te verwijderen zijn.
- Binnenkant & buitenkant van de keukenkasten: Haal alle spullen uit de kasten, maak een sopje van een milde reiniger of bij hardnekkige vervuiling een keukenreiniger en een microvezel of nanodoek om de binnenkant en buiten goed mee in en af te soppen. Last van hardnekkige vervuiling? Gebruik een krachtige keukenreiniger en/of een wondersponsje.
- RVS Kraan & Spoelbak: Gebruik een milde allesreiniger en een zachte spons om etensresten te verwijderen. Heb je veel last van kalk gebruik dan een kwalitatieve kalkreiniger maar nooit in combinatie met andere reinigingsmiddelen. Als de spoelbak schoon is gebruik dan een rvs pasta om te reinigen en te beschermen. Spoel goed na met koud water en droog en poleer het rvs na met een nanodoek, Hierdoor heb je een langer een schoner een vooral glanzend resultaat. Wij raden het gebruik van bijtende reinigingsmiddelen, citroenzuur, oplosmiddel of bleekreinigingsmiddel ten zeerste af om je spoelbak en kraan hiermee schoon te maken.
- Zwarte Kraan & Spoelbak: Gebruik een milde allesreiniger en een zachte spons om etensresten te verwijderen. Is er veel kalk aanwezig gebruik dan een milde kalkreiniger welke geschikt is om kalk te verwijderden. Spoel goed na met koud water. Als de spoelbak en kraan schoon zijn droog en poleer na met een nanodoek, Hierdoor heb je een langer een schoner een vooral glanzend resultaat. Let op! Wij raden het gebruik van bijtende reinigingsmiddelen, citroenzuur, oplosmiddel of bleekreinigingsmiddel ten zeerste af om je spoelbak en kraan hiermee mee schoon te maken.
- Aanrecht: Maak je aanrechtblad helemaal leeg, Maak een sopje van lauw water en een milde en tevens een ontvettende allesreiniger ( dit kan voor alle soorten materialen) . Schrob in met een nanodoek of zachte spons. Spoel hierna je blad goed af met koud water. Droog en poleer je blad met een microvezeldroogdoek of een droge nanodoek. Hierdoor heb je een langer een schoner een vooral glanzend resultaat.
3. Een kalkvrij en glanzend sanitair!
We maken dagelijks intensief gebruikt van onze badkamer en hierdoor kan het al snel vies worden, het ophopen van bacteriën die slecht voor de hygiëne en gezondheid. Door deze vochtige ruimte ontstaat er al snel schimmel, zwarte aanslag, zeepresten/aanslag en kalkaanslag. Daarom is de badkamer schoonmaken regelmatig nodig.
Haal al je shampooflessen en dergelijke items die in de weg staan en leg andere dingen (zoals badmat en handdoeken etc.) tijdelijk op een andere plek buiten de badkamer. Zorg dat alles leeg is incl. je badkamerkasten.
kalk– en zeepaanslag te verwijderen
Wat is het verschil?
Kalkaanslag voelt ruw aan en zit vaak rondom de rand van kranen (groene kleur), In de wc (bruin/zwart), En op glas/spiegels ( witte kringen).
Zeepaanslag is de witte doffe waas die vaak over kalkaanslag heen zit waardoor je er bijvoorbeeld bij een glazen douchedeur niet meer doorheen kunt kijken, ook is het vaak goed zichtbaar op badkamertegels.
- Kalk weghalen: Spray een professionele kalkreiniger op alle oppervlakken waar kalk op zit (badkamertegeltjes, bad/douchebak, douchekop- en slang, kranen, wc-pot) en schrob dit in met een zachte spons. Laat dit maximaal 30 minuten intrekken of lees goed de gebruiksaanwijzing. Daarna spoel je het af met veel koud water. Droog en poleer met een microvezeldroogdoek, wonderdoek, of nanodoek. Hierdoor heb je een langer een schoner een vooral glanzend resultaat.
- Zeepresten weghalen: gebruik hiervoor een milde allesreiniger of bij hardnekkige aanslag een sanitair vernieuwer en breng deze puur aan d.m.v. een zachte spons of wondersponsje op alle oppervlakken waar uitgeslagen kalk en zeepresten op zit (badkamertegeltjes, bad/douchebak, douchekop- en slang, kranen, wc-pot) en schrob dit in met een zachte spons. Laat dit maximaal 30 minuten intrekken of lees goed de gebruiksaanwijzing. Daarna spoel je het af met veel koud water. Droog en poleer met een microvezeldroogdoek, wonderdoek, of nanodoek. Hierdoor heb je een langer een schoner een vooral glanzend resultaat.
- Overige tegels en hoogglans meubelen : Deze kun je gemakkelijk afsoppen met een sopje van water en glasreiniger. Een wonderdoek werkt het beste en snelste, deze reinigen en drogen tegelijk en geven een glanzend en streeploos resultaat.
- Kasten: Als het goed is, zijn alle planken en kasten nog leeg en kan je nu snel en gemakkelijk met een microvezel of nano doek met sopje van lauw water en een milde allesreiniger alle plankjes en kastjes aan de binnenkant en buitenkant afsoppen. Last van veel vervuiling in de kastjes? Gebruik dan een wondersponsje.
- Wc schoonmaken: Hard water bevat kleine mineralen die zich kunnen ophopen en verzamelen in de wc. Deze mineralen verschijnen als zwarte, grijze of bruine strepen en kringen in uw toiletpot, waardoor waterlijnen ontstaan waar de stroming het sterkst is. Als u problemen met hard water in uw huis heeft , kan dit dus een van de boosdoeners zijn . Dit heeft geen direct gevaar voor de gezondheid is, Maar het beste is om minerale afzettingen eerder dan later te verwijderen om een grotere ophopingen en vooral aanslag te voorkomen.
Schoonmaken van je wc, niemand staat erom te springen. Toch moet het gebeuren. Wanneer je met meerdere personen in een huis woont, wordt het toilet nu eenmaal hartstikke snel vies. Aanslag, bruine kringen ontstaan na verloop van tijd en kunnen enorm hardnekkig zijn. Benieuwd naar een trucje om deze aanslag, zonder urenlang schrobben te laten verdwijnen? Lees dan hier snel verder!
4. Woonkamer
Opruimen: Zorg dat je niet te veel losse decoraties hebt hier en daar. Veel mensen hebben een verzameling kaarsen en kandelaars, gezellige versiersels op salontafels, eindeloos veel fotolijstjes op het dressoir en overal stapels boeken en tijdschriften. Hoe meer spullen je hebt rondslingeren, hoe lastiger het is om de woonkamer stofvrij te houden. Ruim dus zo veel mogelijk netjes op in dichte kasten. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.
Afstoffen: Afstoffen is nodig omdat stof slecht is voor onze gezondheid en allergische reacties kan veroorzaken. Denk aan meubels, vensterbanken, fotolijsten etc af.
Tapijten en vloerkleden: Naast dat je tapijten/vloerkleden iedere week stofzuigt, is het raadzaam het vloerkleed eens in de 8 weken op z’n kop te leggen (omdraaien). Loop er een aantal keer overheen. Alle het stof, zand en viezigheid dat diep tussen de haren is gaan zitten, loop je er nu als het ware uit. Rol het vloerkleed weer terug op en stofzuig alles weer op. Is je tapijt of vloerkleed erg vies, dan kun je deze reinigen met een stoomreiniger of hang het met mooi weer buiten en spuit het af met je tuinslang. ( laat het wel goed drogen anders gaat het stikken en krijg je een muffe lucht in je huis)
Lampen(kappen) en plafonnieres : Schroef je lampenkappen van het plafond en gooi vuil en/of beestjes die zich hierin verzamelt hebben weg. Sop lampenkappen af met een zacht (wonder) sponsje en een milde allerreiniger. Goed afdrogen en terughangen. Lampen(kappen) van staande lampen stof je af met een klam vochtig nanodoekje.
Haren van huisdieren: verwijderen op een makkelijke en snelle manier ,Maak dan eens per week de bank en kussens schoon met een plakroller of een Schraper . Als je hiermee over de banken, stoelen, tapijten, vloerkleden en kussens gaat, plakken alle haren hieraan vast die je lastig kan opzuigen met de stofzuiger.
Stofzuigen: Een goede stofzuiger is het halve werk, kijk bij het aanschaffen hiervan goed naar de zuigkracht. Hier geldt ook werk van boven naar beneden. Heb je van die slierten stof aan het plafond hangen of spinnen raggen in de hoeken? Als je behendig bent, kun je deze opzuigen met de stofzuiger door de zuigmond eraf te halen en met de stang het stof en rag op te zuigen. Lukt dit niet dan kun je beter voordat je gaat stofzuigen met een plumeau of raggenborstel het plafond en de muren. Stofzuig vloeren niet te snel, stofzuig in meerdere richtingen bijvoorbeeld met een zigzaggende beweging. Zo voorkom je dat je plekken overslaat of dat je stof enkel verplaatst. Dit is met name belangrijk als je een vloerkleed of tapijt stofzuigt. Stofzuig eerst met de haren mee en daarna tegen de haren in. Een andere tip is om eerst te vegen en daarna te zuigen.
Deuren en deurklinken schoonmaken: Vergeet niet om deuren en klinken schoon te maken. Deze pak je meerdere keren per dag vast en zijn daarom ongeveer net zo vies als je wc-bril. Met een klamvochtig nanodoekje en een sopje van milde allesreiniger sop je al je deuren en klinken.
Ventilators/ airco’s:
Elektronische apparaten: Deze kun je afstoffen met een droge nanodoek.Afstandsbedieningen kun je het beste schoonmaken met een klamvochtige nanodoek en een milde allesreiniger. Ga voorzichtig over alle knopjes. Zit er ook viezigheid tussen de knopjes? Gebruik dan een tandenborstel (niet nat maken!).
Hooglans meubels, glas of spiegels: Gebruik een goede reiniger. SB Glas- & Interieurreiniger geeft elk interieur glans. Deze unieke gebruiksklare formule zorgt ervoor dat de behandelde oppervlakken, zoals glas, spiegels, metalen en kunststoffen snel, streeploos en glanzend opdrogen. Verwijdert moeiteloos vuil, vet, vingerafdrukken en insectenresten en is vrij van siliconen.
Dweilen: Het wekelijks dweilen kun je uiteraard gewoon om vloerkleden en meubels heen doen. Dweil vooral het gedeelte waar je veel loopt en waar je eten of drinken gemorst hebt. Voor vele lijkt het zo logisch om de vloer te dweilen met heet of warm water, maar dit is helemaal niet logisch!. Dweilen met warm water is de meest gemaakte schoonmaak fout. Heet of warm water verdampt veel sneller en hierdoor raakt het water veel geconcentreerder waardoor er veel vuil, was en zeepresten achterblijven op de vloer. Dit zorgt er dus voor dat de vloer kan gaan plakken, je een doffe waas ziet en dat je (de meeste irritatie wat betreft een vloer schoonmaken) strepen achterlaat. Het is daarom beter om koud water te gebruiken met een klein beetje schoonmaakmiddel. Ik hoor je nu denken en een stoomreiniger dan? Met een stoomreiniger reinig je, net zoals bijvoorbeeld een schrobmachine. Er is een groot verschil tussen reinigen en schoonmaken. Ik krijg veel vragen wat betreft het schoonmaken van vloeren. Vaak met de eerder benoemde frustraties. Een waas, een vloer die plakt, voetstap afdrukken, en strepen op de vloer. Er zijn verschillende soorten vloeren welke vaak met verkeerde reinigers, of teveel reinigingsproducten worden schoongemaakt. Mijn advies is altijd eerst goed stofzuigen of met een droge microvezeldoek (deze trekken al het stof aan als een magneet) de vloer goed stofvrij te maken. Daarna goed reinigen of de vloer eerst een paar keer goed dweilen met enkel KOUD water. (Het beste water is eigenlijk gedestilleerd water omdat leidingwater mineralen bevat.) Daarna als alle zeepresten verwijderd zijn kan je gaan dweilen met een klein beetje reiniger en koud water. Het beste is een reiniger welke ontvettend werkt. De allesreiniger van SB is een geconcentreerde allesreiniger, met toevoeging van duurzame D-limoneen verkregen uit afval, namelijk sinaasappelschillen. Wist je trouwens dat de geur van sinaasappels het stofje serotonine aanmaakt in je lichaam. En juist van dit stofje wordt een mens ontzettend vrolijk. Deze reiniger werkt uiterst effectief, verwijdert gemakkelijk hardnekkige vervuilingen. Een kwalitatieve vloerwisser met professionele dweildoeken scheelt ook veel schoonmaakwerk. De SB Easy vloerwisser is er zo een! Hij is bij uitstek geschikt voor het klam vochtig reinigen van gladde vloeren. Door de zachte hoogwaardige microvezels reinigt hij krachtig alle hardnekkige vervuilingen zonder vloeren aan te tasten. Hij is te gebruiken op: tegelvloeren, pvc, linoleum, parket, laminaat, marmeren en houten vloeren
5. Slaapkamers.
Opruimen: Tijd om je kledingkast aan te pakken. Alle winterkleding, dikke dekbedden mogen naar zolder of een andere opslagplek. Kleding al meer dan een jaar niet aangehad? Sorteer wat je nog wilt bewaren of wat je weggooit en maak meer ruimte in je kast voor zomerkleren. Ruim alles wat niet in de slaapkamer hoort op. Hoe meer spullen je hebt rondslingeren, hoe lastiger het is om de slaapkamers stofvrij te houden. Bewaar zoveel mogelijk in dichte kasten.
Afstoffen: Afstoffen is nodig omdat stof slecht is voor onze gezondheid en allergische reacties kan veroorzaken. Denk aan meubels, vensterbanken, fotolijsten etc.
Tapijten en vloerkleden: Naast dat je tapijten/vloerkleden iedere week stofzuigt, is het raadzaam het vloerkleed eens in de 8 weken op z’n kop te leggen (omdraaien). Loop er een aantal keer overheen. Alle het stof, zand en viezigheid dat diep tussen de haren is gaan zitten, loop je er nu als het ware uit. Rol het vloerkleed weer terug op en stofzuig alles weer op. Is je tapijt of vloerkleed erg vies, dan kun je deze reinigen met een stoomreiniger of hang het met mooi weer buiten en spuit het af met je tuinslang. ( laat het wel goed drogen anders gaat het stikken en krijg je een muffe lucht in je huis)
Lampen(kappen) en plafonnieres : Schroef je lampenkappen van het plafond en gooi vuil en/of beestjes die zich hierin verzamelt hebben weg. Sop lampenkappen af met een zacht (wonder) sponsje en een milde allerreiniger. Goed afdrogen en terughangen. Lampen(kappen) van staande lampen stof je af met een klam vochtig nanodoekje.
Haren van huisdieren: Eigenlijk is het niet goed om huisdieren in je slaapkamer te laten komen. Dit verergert namelijk huisstofmijt. Verwijderen op een makkelijke en snelle manier ,Maak dan eens per week de bank en kussens schoon met een plakroller of een Schraper . Als je hiermee over de bedden, matrassen, banken, stoelen, tapijten, vloerkleden en kussens gaat, plakken alle haren hieraan vast die je lastig kan opzuigen met de stofzuiger.
Stofzuigen: Een goede stofzuiger is het halve werk, kijk bij het aanschaffen hiervan goed naar de zuigkracht. Hier geldt ook werk van boven naar beneden. Heb je van die slierten stof aan het plafond hangen of spinnen raggen in de hoeken? Als je behendig bent, kun je deze opzuigen met de stofzuiger door de zuigmond eraf te halen en met de stang het stof en rag op te zuigen. Lukt dit niet dan kun je beter voordat je gaat stofzuigen met een plumeau of raggenborstel het plafond en de muren. Stofzuig vloeren niet te snel, stofzuig in meerdere richtingen bijvoorbeeld met een zigzaggende beweging. Zo voorkom je dat je plekken overslaat of dat je stof enkel verplaatst. Dit is met name belangrijk als je een vloerkleed of tapijt stofzuigt. Stofzuig eerst met de haren mee en daarna tegen de haren in. Een andere tip is om eerst te vegen en daarna te zuigen.
Deuren en deurklinken schoonmaken: Vergeet niet om deuren en klinken schoon te maken. Deze pak je meerdere keren per dag vast en zijn daarom ongeveer net zo vies als je wc-bril. Met een klamvochtig nanodoekje en een sopje van milde allesreiniger sop je al je deuren en klinken.
Ventilators/ airco’s:
Elektronische apparaten: Deze kun je afstoffen met een droge nanodoek. Afstandsbedieningen kun je het beste schoonmaken met een klamvochtige nanodoek en een milde allesreiniger. Ga voorzichtig over alle knopjes. Zit er ook viezigheid tussen de knopjes? Gebruik dan een tandenborstel (niet nat maken!).
Matras reinigen en stofzuigen: Schrik niet, maar een gemiddeld matras bevat tot wel 2 miljoen huisstofmijten oftewel de dermatophagoides pteronyssinus. Deze blinde achtpotigen zijn ongeveer een halve millimeter groot en voeden zich met huidschilfers van mens en dier, komen wereldwijd voor en zijn niet zichtbaar met het blote oog. Wel kun je er wel flink last van hebben. Veel mensen zijn (vooral kinderen) allergisch voor de uitwerpselen van deze minuscule beestjes. De ontlasting van deze diertjes kan door de lucht worden verplaatst tijdens het stofzuigen, bedden verschonen en poetsen van je huis. De uitwerpselen van een huisstofmijt drogen na een tijdje op en vallen uit elkaar. Wanneer deze allergenen in contact komen met de huid of worden ingeademd, kun je dus klachten krijgen. Veel voorkomende symptomen van huisstofmijtallergie zijn hoesten, eczeem, niezen en tranende ogen. Hoe hou je huisstofmuiten uit je slaapkamer want de slaapkamer is namelijk zijn favoriet! Het is belangrijk dat je matrassen zoveel mogelijk omdraait, stofzuig en indien mogelijk uitwas.
Ventileren: Thermostaat naar beneden en ventilatieroosters dicht houden om op de energierekening te kunnen besparen? Beter voor je portemonnee wellicht, maar ideaal voor allerlei soorten schimmels die stilletjes maar supersnel kunnen verspreiden in jouw huis. Ben bewust van alle risico’s van schimmels. En weet wat je het beste kunt doen om ze te voorkomen! Een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat zowel huisstofmijt als schimmels toe neemt en zorgt voor een slecht binnenklimaat.
6. Geen voorjaarsschoonmaak zonder schone ramen
Het aanbreken van de lente is het perfect moment om je ramen schoon te maken. Laat die zonnestralen maar komen!
Zijn jouw ramen erg vuil? Zo ga je te werk
- Maak een sopje van lauwwarm water en een glasreiniger zonder siliconen erin. (dit laat een blauwe waas achter)
- Spons of een microfiber inwasdoek om de ramen en kozijn goed mee af te soppen.
- Een microvezel droogdoek om de ramen en kozijnen mee af te drogen.
Wil je je ramen en spiegels tussendoor schoonhouden? Gebruik dan een wonderdoek!
Deze maakt snel en effectief schoon, Kan gebruikt worden zonder reinigingsmiddel en is te gebruiken op alle gladde oppervlakken
- Reinigen en drogen tegelijk
- Geen strepen, krassen of vlekken
Gebruiksaanwijzing: maak de doek goed nat met alleen water. ( Bij lichte vervuiling een kleine hoeveelheid SB glasreiniger toevoegen in de schoonmaak emmer ) wring de doek goed uit.
7. Wassen! Grote wasjes & Kleine wasjes
De volgende items moeten eigenlijk allemaal eens per jaar gewassen te worden. Denk aan luchtjes die hierin trekken door bijvoorbeeld koken, maar ook zweet, viezigheid en niet te vergeten huisstofmijten:
Denk hierbij aan :
- Badmatjes
- Knuffels
- Dekens/dekbedden en fleece dekens
- Overtrekken van kussens
- Tafelkleden
- bankstel, Tafelkleden, Knuffels
- Gordijnen en vitrages
Lees eerst altijd het wasvoorschrift goed voor de was instructies. Sommige dingen kun makkelijk zelf wassen en maar sommige kun je beter overlaten aan een stomerij.