PUTCORROSIE

Putcorrosie is een zeer agressieve vorm van corrosie en het zorgt voor plaatselijke ophopingen en hierdoor ontstaan er ook gaten  in de leidingen. Met alle gevolgen van dien, het verzwakt de leidingen en hierdoor kunnen lekkages ontstaan.

Corrosie is de aantasting van materialen door roestvorming. Het is een chemische reactie  waarbij de metalen, water en zuurstof met elkaar reageren. Dit kan ontstaan door het niet juist reinigen of bij veel gebruik van chloor/bleekwater. Vaak is dit goed zichtbaar aan de buitenkant van leidingen en kranen.

Maar dit proces vindt ook plaats in koperen waterleidingen en is meestal groen of bruinig van kleur. Deze zijn niet zichtbaar. Let dus goed op de wel zichtbare leidingen, kranen etc.

Om corrosie te behandelen maar vooral te voorkomen is het belangrijk dat dit goed wordt onderhouden. Zorg dat alles in het sanitair kalk en zeepvrij is en blijft. Schoonmaakazijn is prima in te zetten om schoon te maken en voor het onderhoudt. Azijn is een zure reiniger en heeft gemiddeld een PH waarde van 3. Echter bij hardnekkige en zichtbare aanslag zal je moeten gaan reinigen. Er is een groot verschil tussen schoonmaken en reinigen.

De reinigers van SB zijn industriële reinigers en perfect inzetbaar voor hardnekkige vervuilingen en aanslag. Lees hier wat het verschil is tussen “normale” reinigers en industriële reinigers.

Opmerkingen (1)

  1. Pingback: SB Reinigers – Chloor is geen schoonmaakmiddel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *