“Micro-organismen op je tandenborstelšŸ¤¢”

Wist je datā€¦.

De toilet in je badkamer meer bacteriƫn heeft dan wanneer je een apart toilet hebt!

Bij Ć©Ć©n keer doorspoelen vliegen er honderdduizenden piepkleine druppeltjes, aerosolen genoemd, de lucht in. Deze  deeltjes kunnen virussen en bacteriĆ«n bevatten.  Hoeveel micro-organismen de pot uit vliegen en hoe ver ze zich verspreiden hangt af van het gehalte aan bacteriĆ«n en virussen in de urine en ontlasting. Ook de vorm van het toilet, De wc hygiĆ«ne, en de kracht van de doorspoeling kunnen hier een rol in spelen.

Wist je datā€¦

Aerosolen kunnen wel 2 meter de lucht invliegen en zich flink verspreiden. Hierdoor kunnen micro-organismen op elk oppervlak in de badkamer terechtkomen van je wastafel tot aan je tandenborstel.

Wil je niet dat virussen en bacteriƫn op je tandenborstel terecht komt? Zorg dan voor de juiste wc hygiƫne en voortaan doortrekken met de deksel op de wc.

Wist je datā€¦

Bruine aanslag in je WC een combinatie is van  urinesteen en kalkaanslag.  Door het  water dat in de afvoer van de pot blijft staan heeft kalk goed de tijd zich te hechten aan de wc pot. Urinesteen ontstaat door minerale zouten in urine en hecht zich aan de WC pot samen met de kalk uit het water.

Hierdoor kan het erg gaan stinken, ziet er erg vies uit en het kan zelfs voor verstopping van de WC en leidingen zorgen wanneer dit niet juist gereinigd wordt en het zich steeds erger ophoopt.

Last van hardnekkige aanslag in de WC? Ga dan de slag met de krachtige Badkamerreiniger van SB. De dop is uittrekbaar en de kop kan buigen. Dit om gemakkelijk de rand onder de wc te bereiken. Laat de reiniger een nacht inwerken. Daarna goed schrobben met een WC borstel. Dit product doet meer dan alleen schoonmaken! Het verwijdert snel en effectief kalkaanslag, urinesteen en roest, reinigt ook de leidingen en afvoeren en laat nare geuren meteen verdwijnen! Ook voorkomt het (put) corrosie

Wist je dat

Zeepaanslag vaak wordt aangezien als kalk aanslag.

Wist je datā€¦

Bleek/Chloor geen schoonmaakmiddel is?

Schoonmaken is het verwijderen van vuil. Vele denken dat het vuil wordt verwijderd door chloor, echter wordt het vuil alleen maar gebleekt en ontsmet maar het verwijdert geen vuil. Het is dus een enorm misverstand dat chloor een schoonmaakmiddel is. Als de wc met juiste reinigers schoongemaakt wordt dan haal je 98% van de bacteriĆ«n weg. Er zijn nog veel meer nadelen over het gebruik van chloor. 

Wist je datā€¦

Op een wc borstel met haren veel vuiligheid zit en als je deze niet goed reinigt het  gevolg is dat bacteriĆ«n en schimmels zich gaan verspreiden

Tip voor de Wc-borstel! Vervang regelmatig je borstel en/of:

Afspoelen

Plaats de borstel onder de toiletbril, zodat hij blijft hangen. Trek het toilet door en laat het water over de borstel spoelen. Laat hem daar even hangen om te drogen.

Vergeet ook de steel niet! De steel van de wc-borstel is uiteraard ook een verzamelplaats van bacteriƫn.

Opmerkingen (1)

  1. Pingback: SB Reinigers – Wat veroorzaakt hardnekkige aanslag?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *