Hoe kun je het beste je vriezer schoonmaken?

Een schone vriezer is niet alleen hygiënisch , het verlengt de levensduur en hierdoor bespaart het ook nog eens op de energie.

1.Eerst de vriezer ontdooien

Bewaar je bevroren boodschappen tijdelijk in een andere vriezer, koelbox of koeltas. Zet daarna de vriezer uit en verwijder al het ijs met een houten of plastic spatel/ijskrabber. Gebruik geen ijzer, hiermee kun je de koelelementen beschadigen. De meeste vriezers hebben een lekbak. laat het gesmolten ijs hierin stromen. Heb je deze niet dan kun je bijv. handdoeken of droogdoeken in de vriezer leggen om dooiwater op te vangen. Je ontdooit de vriezer sneller op verschillende manieren. Je kunt een pan of bak met heet water in je vriezer zetten en de deur sluiten. Of gebruik maken van een ontdooispray.

2. Reinigen

Maak een sopje met warm water en neutrale allesreiniger. Dit sopje gebruik je voor de binnenkant als de buitenkant. Vergeet ook de rubbers niet.  Gebruik geen schuurmiddelen hiermee kun je je vriezer namelijk beschadigen.

3. Drogen

Laat de vriezer ongeveer 2 uur open staan en droog je vriezer hierna met een microvezel droogdoek om ijsvorming te voorkomen.

Opmerkingen (1)

  1. Pingback: SB Reinigers – Hoe kun je het beste je koelkast schoonmaken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *