Hoe deel je het beste je koelkast in?

Wanneer een koelkast geen luchtcirculatie heeft, is de temperatuur bovenin warmer dan onderin. Door hier slim gebruik van te maken, blijven je boodschappen langer houdbaar en je koelkast langer schoon. Hoe je de koelkast het beste indeelt, vertellen we je in deze blog.

Leg salades en potten bovenin

De bovenste plank is het zo’n 6 graden Celsius. Tevens is ook een goede plek voor sappen, frisdrank en bier.

  • Bewaar snijwaar, kaas en etensrestjes(afgedekt) in het midden

De middelste plank(en)  van de koelkast zijn  tussen de 4 en 6   graden Celsius.

  • Bewaar vlees,fruit en groente onderin

Onder in de koelkast 4 graden Celsius. Met deze temperatuur bewaar je vlees en vis het beste. In de onderste groentelades leg je je groente en fruit. (niet alle groenten en fruit hoeven gekoeld bewaard te worden, alles wat je niet gekoeld in de supermarkt koopt kun je dus gemakkelijker naast de koelkast bewaren)

  • Bewaar sausen en medicatie in de koelkastdeur

De koelkastdeur. Dit is de warmste plek van je koelkast. Bovenin bewaar je  boter en medicatie, daarna je dressing en sauzen. Onder in de deur de zuivel zoals melk,vla, yoghurt en slagroom.

Een schone en goed ingedeelde koelkast is beter voor de voedselveiligheid en het energieverbruik. Ook voorkom je zo dat er nare geurtjes ontstaan. Als er bij het openen van de koelkast een verschrikkelijk lucht je tegemoet komt dan komt dit door bacteriën. Wil je weten hoe deze bacteriën ontstaan lees dan eens onze blog over hoe je het beste je koelkast kan schoonmaken.

Opmerkingen (1)

  1. Pingback: SB Reinigers – Hoe kun je het beste je koelkast schoonmaken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *