Het verschil tussen schoonmaken en reinigen

Ben je werkzaam in een laboratorium, horeca zaak of ben je een zorgprofessional dan weet je er waarschijnlijk al alles van!

Schoonmaken en reinigen zijn beiden onmisbaar voor een schone woonomgeving. We willen allemaal dat ons huis vrij is van ziektekiemen.

Wanneer je zichtbaar stof, etensresten en vuil verwijderd van oppervlaktes dan ben je aan het schoonmaken. SB reinigers biedt een industriële allesreiniger aan die u voor elk gewenste schoonmaakbeurt kunt inzetten. Door schoon te maken verminder je het aantal potentiële ziektekiemen op het oppervlak. Let wel op ,er zit veel verschil in normale reinigers en industriële reinigers…

Nu  zal ik iets dieper in gaan op verschil tussen schoonmaken en reinigen, dit voor een gezondere en veiligere omgeving. Reinigen gaat over rein-heid. Zuiver, puur en rein zijn. Een glimmende keuken biedt geen garantie dat het veilig is om voedsel te bereiden en om van te eten, hoe reinig je een vloer waar een huisdier een ongelukje op heeft gehad? Vloerbedekking en tapijten worden niet gereinigd als enkel gestofzuigd wordt. Denk ook aan schimmels en aanslag in de badkamer. Resultaatgericht reinigen is het definitief elimineren van zichtbaar en onzichtbaar ingetrokken vuil, oude waslagen, zeepresten, vet, aanslag, schimmels en bacteriën. Door te veel, te weinig, door verkeerd reinigen, en bij gebruik van teveel reinigingsmiddel kun je aan oppervlakken zien dat ze dof worden, vetter worden, strepen na laten, aanslag dat steeds erger terug komt, oppervlakken die uitgebeten zijn en ga zo maar door.  Door het gebruik van industriële reinigers  zal vet, vuil en aanslag veel sneller en gemakkelijker losweken en zorgt voor een lang schoon resultaat. Wat zijn dan “verkeerde reinigers”? Vele denken dat je met chloor kan reinigen. Dit is een groot misverstand. Het reinigt niet maar het bleekt vuil. Het dood enkel bacteriën maar met een juiste hygiëne is chloor overbodig in dit artikel verteld nog meer nadelen over het gebruik van chloor . Zo heb je natuurlijk ook schoonmaakazijn. Azijn ontkalkt prima, maar indien er hardnekkige aanslag aanwezig is zul je merken dat je helemaal niet of niet snel het gewenste resultaat behaald. Zo liggen winkels vol met diverse schoonmaakreinigers met leuke kleurtjes en fijne geurtjes, Die ons vaak doen denken, als het lekker ruikt met schoonmaken dan zal het schoon zijn. In deze reinigers wordt vaak veel parfum toegevoegd die we eigenlijk uitsmeren op oppervlakken wat dus  vaak resulteert in waslaag op waslaag, zeepresten ect, Of ze maskeren vuil. Mocht  je deze reinigers gebruiken dan zul je dus vaker moeten reinigen. Na het reinigen van oppervlakken is het ook heel belangrijk om goed na te spoelen met water. Kraanwater kan hier prima voor worden gebruikt maar gedestilleerd water verdient de voorkeur bij het reinigen. Na gebruik van een krachtige reinigers  kan gedestilleerd water beter de chemicaliën wegspoelen en oppervlakken kiemvrij achterlaten. Tevens is dit de beste manieren om vegen en strepen te voorkomen! Nou gaat dit natuurlijk wel een beetje ver! Onze woonomgeving hoeft natuurlijk niet zo steriel te zijn. Ik hoop hiermee alleen dat iedereen die na het lezen van deze blog, het verschil en de voordelen weet wanneer er gereinigd wordt. Want aangezien schoonmaken soms echt geen feestje is, wil ik laten weten dat je er wel een feestje van kan maken. Na mate van vervuilingen is het dus belangrijk om juist en goed te reinigen om zo veel minder te hoeven schoonmaken!

Opmerkingen (1)

  1. Pingback: SB Reinigers – <strong>Wat veroorzaakt hardnekkige aanslag en zwarte strepen in uw wc?</strong>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *