Het verschil tussen normale reinigers en industriële reinigers…

De effectiviteit van een reinigingsmiddel zit hem grotendeels in de pH-waarde.

Er zijn twee soorten schoonmaakreinigers:  zure en alkalische reinigers.

Voor het verwijderen van hardnekkige verontreinigingen worden vaak zure of alkalische reinigingsmiddelen gebruikt. Onze  industriële reinigingsmiddelen bevatten de juiste pH waardes en  gaan hierdoor een reactie aan met de verontreiniging, waardoor deze oplost of verandert. Hierdoor is schrobben, lang inwerken, schuren of herhalen niet nodig. Of een reinigingsmiddel zuur of alkalisch is wordt bepaalt door de PH waarde van de reiniger.

Een zure reiniger heeft altijd een lage pH-Waarde, hoe lager deze waarde is hoe zuurder de reiniger. Een sterk alkalisch reiniger heeft een hoge pH waarde, hoe hoger de pH hoe alkalischer het product is. Alle industriële reinigers van SB bevatten hele lage pH waardes om goed te kunnen ontkalken, en hele hoge pH waardes om te kunnen ontvetten.

Bij normale schoonmaakreinigers zijn de pH waardes t.o.v. industriële reinigers in vele male minder aanwezig, zijn ze verdund met veel water en er worden kleur- en geurstoffen toegevoegd om de consument het idee te geven dat iets ‘schoon’ is omdat het lekker ruikt én omdat het middel een aantrekkelijk kleurtje heeft ‘zal het vast wel werken’!

Onze hersenen worden hierdoor geprikkeld. Een leuk kleurtje, een lekker geurtje maar eigenlijk maken we gebruik van water, kleurstof en een geurstof. Deze ontkalkers en ontvetters doen eigenlijk ook niet wat er op de verpakking staat waardoor je vaak zelf gaat experimenteren met alle gevolgen van dien.

SB Industriële Reinigers in een pH-Waarden overzicht.

Het beste schoonmaak resultaat!

Om optimaal te reinigen, spelen meer factoren een rol dan alleen pH-waarden. Om dit gemakkelijk uit te leggen maken wij gebruik van de cirkel van Sinner.

De Sinner cirkel beschrijft 4 factoren die invloed hebben op het succes van een reiniging. Een goed gebalanceerde Sinner-cirkel biedt de beste resultaten. Deze 4 factoren zijn in ieder reinigingsproces in meer of mindere mate aanwezig. De factoren bestaan uit reiniging, arbeid, temperatuur en tijd.

Bijvoorbeeld:

U heeft veel zeep-en kalkaanslag in de douche. U kunt dan heel hard gaan schrobben met een schuurspons. De factor arbeid is dan heel groot. De factoren tijd, reiniger en temperatuur zijn dan een stuk kleiner.

Nu voegt u een zure reiniger toe aan uw schuurspons (ontkalker) en laat deze volgens de gebruiksaanwijzing even inwerken. Dan maakt u vooral gebruik van de factoren reiniger & tijd. Zo ziet de cirkel van Sinnes er veel anders uit. SB staat daarom voor professioneel, efficiënt en snel reinigen.

Gaat u  extreem zure en/of alkalische reinigers gebruiken, denk hierbij aan onze kalkreiniger, ovenreiniger en multi ontvetter  dan adviseert SB handschoenen. Dit om  blaren of andere huidirritaties te voorkomen. Voor het juiste gebruik kunt u altijd de veiligheidsinformatiebladen raadplegen welke te vinden zijn op onze website. Deze staan onder de kop info.

Opmerkingen (2)

  1. Pingback: SB Reinigers – PUTCORROSIE

  2. Pingback: SB Reinigers – Het verschil tussen schoonmaken en reinigen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *