De voordelen van gedistilleerd water

Het beste water om mee te reinigingen is gedistilleerd water. Gedestilleerd water is water in de zuiverste vorm omdat het helemaal vrij is van virussen, ziektekiemen en bacteriën. Bovendien is gedestilleerd water voor bijna honderd procent vrij van anorganische mineralen en zware metalen. Dit water wordt o.a. veel gebruikt in ziekenhuizen. Je kunt het goedkoop in diverse winkels verkrijgen. Maar wist je dat de meeste dit al in huis hebben??

Om de vochtigheid van de kleding te absorberen, wordt de droger warm en produceert het waterdamp. Die wordt vervolgens gerecupereerd in een waterreservoir en dat water is ontdaan van al zijn mineralen. Het water dat dus door de droger  wordt uitgestoten, is dus gedistilleerd water. Wel zul je wasverzachter moeten verbannen als je het wilt gaan gebruiken voor het schoonmaken. Het water is kalkarm dus voor vele huishoudelijke klussen te gebruiken! Helaas is het niet onbeperkt houdbaar. Laat dit water dus geen maanden staan.

Het kan o.a. gebruikt worden voor:

  • De stoomstrijkijzer
  • Kamerplanten
  • Voor het dweilen van vloeren
  • Ramen te wassen
  • Auto wassen

Strijken

Kalk is de vijand voor al  onze huishoudelijke apparaten. kalk kan de gaatjes onder het strijkijzer verstoppen. Dit is vaak zichtbaar door de bruine of witte vlekken op je kleren.

Kamerplanten

Planten zullen beter groeien als ze wordt bewaterd met zacht water in plaats van hard water. Hard water bevat grote hoeveelheden calcium- en magnesiumzouten, terwijl zacht water in vele malen minder van deze chemicaliën bevat.

Vloeren dweilen en de ramen wassen

Gladde oppervlakken zoals je vloer en ramen gaan veel sneller glanzen door gedistilleerd water. Ook als het in een stoomreiniger, schrobmachine of een raamzuiger gebruikt wordt.

De auto wassen

Nadat je de auto hebt schoon gesopt, kan je je wagen afspoelen met gedistilleerd water. Afdrogen met microvezeldoek zal hierdoor veel sneller gaan, en je krijgt een vlekkeloos, glanzend maar vooral schoon resultaat zonder strepen.

Belangrijk: Sommige huishoudelijke apparaten zoals b.v. stoomreinigers zijn voorzien van een antikalksysteem dat hun levensduur verlengt. Gedestilleerd  water is dus niet altijd nodig. Lees goed de gebruiksaanwijzing van het apparaat door voor je het gebruikt, om schade te voorkomen.

Opmerkingen (1)

  1. Pingback: SB Reinigers – De meest gemaakte schoonmaakfout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *